12. sep. 2012

Informasjon om de salver og kremer jeg lager med egenskaper.

Info om tilvirkningen:

De salver og lotioner som jeg lager inneholder ikke avfall fra oljeindustrien. Kun rene naturprodukter.  Jeg bruker ikke parabener som konserveringsmiddel men E-vitamin til dette da det er bedre for huden vår. Dere vil komme til å kjenne lukt fra salvene og den lukten kommer fra rene eteriskeoljer.  For å minske faren for allergiøkning og for at salvene skal være anvendelige for de fleste har jeg ALDRI parfymestoffer i de.

Likevel kan det forekomme at noen reagerer allergisk, dette kan jeg da dessverre ikke forhindre. Men til dere som har kjent nøtteallergi si fra når dere ønsker prøvepakker ol, eller bestiller varer for da blir de oljebaserte lotionene laget uten mandelolje. Om dere har behov for noe jeg ikke har her ta kontakt så kan vi sammen finne ut om det er noe jeg kan hjelpe med, har mange flere oppskrifter som jeg har prøvd ut, men starter med ett lite utvalg til å begynne med.

Alt jeg lager er underlagt strenge rettningslinjer fra mattilsynet og alt jeg bruker underveis er selvfølgelig sterilisert før bruk. Jeg har ikke organisasjonsnummer i Brønnøysundregisteret da dette kun er en hobby for meg så jeg er da ikke momspliktig ennå, i tilfelle noen av dere skulle lure på dette.

Ringblomst salve:

En universal salve som kan brukes til det meste.

Både ringblomst og lavendelolje som er de virksomme stoffene i denne salven har betennelsedempende og sårhelene virkning.
Den anbefales brukt på:
 • Brannsår
 • Gnagsår
 • Verkfingre
 • Såre barnerumper
 • Mindre eksem.
 • Insektstikk

Ringblomst:

Minsker infeksjoner, stoffer i calendulaen gjør denne blomsten til en fantastisk antiinflamatorisk middel. Brukes til å roe sår og irritert hud. Er også super til sprukken hud, solbrenthet eller insektstikk.
Motvirker infeksjoner, calendula er perfekt som et antiseptisk middel, både ved bakterier og virus.
Sårhelende, Calendula vil hjelpe til med å danne nye blodårer og stimulere celle produksjonen som er essensielt for at sår skal gro

Lavendelolje:

Krampe løsende, antidepressiv, beroligende, antireumatisk, mykgjørende og søvnfremmende virkning.

Gulrotlotion:

Denne brukes som en vanlig hudlotion men har en stor fordel på problem hud som f.eks psoriasis, eksem og andre enkle hudproblemer.
De oljene som brukes i denne har veldig fine fettsyrer som holder huden frisk og sunn. De hjelper til med nydannelse av celler i huden og motvirker dannelse av frie radikaler og binder giftige stoffer. Vitaminene som brukes i denne beskytter og reparerer skadede celler og stimulerer blodsirkulasjonen, de hjelper også til med å reparere skader i huden.

Eksemlotion:

Denne har litt annen sammensettning enn gulrotlotionen, den har ikke de samme oljene men en del mykgjørende fettstoffer, også her har vi vitaminer da spesielt vitamin A og E som sammen med ringblomst vil gi en annen type enn gulrotlotion.

Fet hånd og fotkrem:

Dette er en fet krem som trekker raskt inn i huden og ikke etterlater seg en fet hinne som gjør hendene glatte lenge etterpå.
Virkestoffene i denne er E vitamin og peppermynte olje. Oljen kan lukte litt sterkt til å begynne med men lukten forsvinner rimelig raskt.
Denne lotion er veldig fin om du er plaget med ekstrem tørr hud, eller har hud som sprekker enten på føtter eller hender. Jobber du med mange vaskemidler er den en fin beskyttelse for hendene og holder huden ung og myk.

Peppermynteolje:

Fordøyelsesfremmende, appetittvekkende, galledrivende, kvalmedempende, brekningshemmende, tarmgassdempende (karminativ), sammentrekkende, bedøvende, betennelseshemmende, antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, avkjølende, åreutvidende, smertestillende, krampeløsende, beroligende, slimløsende, urindrivende, svettedrivende, menstruasjonsregulerende, hostedempende og friskt rensende på hud og slimhinner. Psykisk oppløftende, avslappende og nervestyrkende.

Vitaminlotion:

En fuktighetsgivende vitamin krem med E vitamin som motvirker rynker, stimulerer blodsirkulasjonen, beskytter hudens celler og reparerer skadede celler.
Med andre ord en fin dagkrem for ansikt og hender. men kan også brukes over hele kroppen.

Muskelsalve:

Denne salven bruker de gode egenskapene til lavendelolje, rosmarinolje og eukalyptusolje som virkestoffer på vonde støle muskler. Lavendelen skrev jeg om litt lenger opp i dette innlegget så nå tar jeg bare for meg egenskapene til de andre to oljene.

Eukalyptusolje:

Den har slimløsende egenskaper, er stimulerende på bronkieepitelet, sterkt antibakteriell (bl.a. mot streptokokker), antiseptisk og kjølende. Utvortes har den antirevmatisk effekt.
Den smøres på vonde ledd ved slitasjegikt og på nesen og pannen ved forkjølelse, bihulebesvær og hodepine. Eukalyptusoljen virker stimulerende på blodsirkulasjonen og bidrar til å varme opp kalde ledd, men har ellers en generelt kjølende effekt på kroppen. Den virker febersenkende, oppkvikkende, styrkende, klarner og stimulere hjernen, og motvirker døsighet.

Rosmarinolje:

Rosmarin virker svakt smertestillende uten å virke sløvende. Urten kan derfor brukes ved forstuvinger, forstrekninger, revmatiske lidelser og leddgikt, og inngår ofte i linimenter mot gikt. Rosmarinolje virker menstruasjonsøkende, men bidrar også til å lindre menstruasjonssmerter og normalisere menstruasjonssyklusen. Lindre cellulitt og åreknuter, og kan også bidra til å rense blodkarene ved åreforkalkning.

Hemoridesalve/åreknutesalve:

Også denne salven bruker egenskapene til de eteriskeoljene. Den får blodårer til å trekke seg sammen sånn at åreknuter og hemorider krymper og blir så godt som borte. Det er en fet salve som da også smører godt i endetarmsåpning med tanke på hemorider.
Også her bruker jeg lavendelolje og også geraniumolje. Lavendel finner dere egenskapene på litt lenger opp i innlegget mitt så jeg skriver kun litt om egenskapene til geraniumoljen her.

Geraniumolje:

antiseptisk, bakteriedrepende, rensende, astringerende, blodstillende, sårhelende, betennelseshemmende, smertestillende, hormonregulerende, immunstyrkende, urindrivende, lymfestimulerende, avgiftende, fuktighetsgivende, harmoniserende, humørbalanserende, beroligende, kjølende, antidepressiv, stimulerende og oppkvikkende. Ikke bare bidrar den til å balansere huden, men det bidrar også til å sedate noe betent vev som er forårsaket enten av helvetesild eller forbrenninger.

Babysalve:

Basert på lanolin istedet for vaselin. Lanolinen nøytraliserer ammoniakken. Smøres på ren hud for å forebygge at ammoniakken etser huden rød og lager sår stump. Salven bløtgjør huden og beskytter den.
Jeg vil anbefale at denne brukes ved hvert bleieskift. Om stumpen likevel skulle bli litt rød eller sår, med tanke på at antibiotika og vaksiner kan gi sterk avføring anbefaler jeg da ringblomstsalve ved vært skift til rødheten er borte og så fortsett med denne.

Lanolin:

Lanolinet inneholder en høy andel av naturlig kolesterol, lipider, ceramider, som gjør det mulig for kroppen å beholde den nødvendige fuktbalansen. Lanolinet leger sprekker i hender og føtter, neglebånd og munnsår. Fungerer også utmerket for mange med eksem og tørr hud. Det reparerer solbrent hud, og minsker risken for å flasse. Lanolinet er bra ved sårbehandling, sår leges bedre i et fuktig miljø og minsker skorpen på huden.

Strukturen til lanolinen er veldig lik hudens egen, og tetter ikke igjen porene. Takker være lanolinens egenskaper brukes ullsengeklær , med lanolinfett, på sykehusets avdeling for brannskadde, da den ikke setter seg fast og gir kløe i sårene.


Jeg blander også massasjeoljer på bestilling ut fra hva de skal brukes til.
Har dere spesifikke problemer med huden så kan dere gi meg beskjed om det så lager jeg salve rettet mot akkurat det problemet.
2 kommentarer:

 1. Dette hørtes jo veldig spennende ut...
  Utrolig viktig med naturlige råvarer i kremer ol

  Ha en fin søndag
  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 2. Takker for det, ja jeg mener også det er viktig at man har et alternativ til det som selges i butikken, som gjerne inneholder avfallsprodukter fra oljeindustrien fordi dette er billigere å bruke. + at de i tilegg bruker parfyme som dessverre flere og flere blir allergiske mot.

  Ha en fin mandag. klem

  SvarSlett