3. okt. 2012


Litt av hvert i dag.


Lovte jo å komme med noen oppskrifter men jeg er sykt dårlig på å huske å ta bilder,
 men i dag huska jeg det :)

Har spist fiskepinner til middag i dag og det kan jo være kjedelig mat,
men jeg lager potetstappen selv, steker fiskepinnene i stekeovnen
for å slippe å bruke ekstra fett på de.
Så for å lage en god smak til så lager jeg enten hollandaise saus
eller sandefjord smør til. Begge deler er godt til fisk.
Jeg er mest glad i å bruke blomkål, brokkoli og gulerot som grønsaker til.
Men det går like fint å bruke tomat og agurk ol. om barna er mer glade i det.
Hva gjør man ikke for å få i de noe sunt ;)
Vel her er oppskriftene:

Skrell og del opp potetene i mindre biter sånn at det går raskere å koke de.  Kok de nesten ferdig og slå av vannet.  Putt i 1-2 ss smør eller margarin som du lar smelte oppi.  Bruk en stapper til å knuse potetene (husk at det er godt med litt klumper i hjemmelaget potetmos.)  Slå så oppi litt melk eller fløte til du har passende konsistens på den. (kommer helt an på mengden du lager) , alt ettersom hva du ønsker å bruke og hvor "fet" du vil ha den. (Jeg bruker lettmelk.)  Så bruker du stapperen til å blande dette. Ha i litt salt og pepper. Jeg liker også å bruke gressløk i den. fersk eller tørket alt ettersom hva man har hjemme. Så varmer du dette på plata litt sånn at den er god og varm når du skal servere den.

Legg fiskepinnene enten i en ildfast form eller på en stekeplate med bakepapir under. De kan godt lages fra frossen tilstand.  Sett de i stekeovnen som du forvarmer til 200 grader.  De trenger 15-20 min. fra frossen tilstand.

Om du vil ha kokte grønsaker så deler du blomkål og brokoli til små buketter og tar bort alt bladverk og en stor del av stilken på den.  Del gulerøtter i små biter sånn at det er ferdig kokt samtidig.  Blomkål og brokkoli kan du godt vente med å ha i til gulerøttene har kokt i 8-9 min, dette for at de skal være faste (al dente) og ikke istykker kokt.

Lag enten sandefjord smør eller hollandaise saus etter annvisning på pakken.

Håper det smaker...
Så til dagens helsetips:


Plages du med soppinfeksjoner? Det være seg sopp i underliv, fotsopp eller sopp i munnen??  Det er jo som kjent noe man fort kan få etter antibiotika kurer. Plagsomt er det også og salver er dyre.


Kjøp tetreolje på apoteket. Den må ofte bestilles da de vanligvis ikke har denne inne.

 Bland ut 3 dråper tetreolje med 10 ml vann og du har en fin soppdreper.

Om soppen er i underlivet så bruk en engangs sprøyte som du får kjøpt på apoteket og skyll sjeden med dette, og så tar du en bommulsdott og fukter i blandingen og påfører på innsiden av skamleppene. La gjerne blandingen stå ved siden av toalettet, da jeg anbefaler å fukte en bommulsdott hver gang du har vært på toalettet.  Ps husk å vaske først enten med en vaskeklut eller med våtservietter. 

Er soppen i munnen kan denne blandingen brukes som munnskylling. Men den skal IKKE svelges, da tetreolje ikke er anbefalt til invortes bruk.

Fotsopp, vask føttene godt, gjerne i grønnsåpevann først, tørk de godt også mellom tærne.  Påfør så blandingen med en bommulsdott sånn at du får blandingen godt mellom alle tær.  La det lufttørke, før du tar på deg rene strømper.  Føtter har generelt godt av å lufte seg hver dag, så gå uten sokker når du kan.  Dette motvirker også fotsopp på den måten at du ikke blir gående svett og fuktig på føttene noe som gir god grobunn for fotsopp.


Lurer dere på noe så hyl ut.  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar