24. apr. 2013

hjemmelaget fiskegryte

ingredienser:

3 poteter
3-4 gulerøtter
1 purreløk
2 vårløk
1 fedd hvitløk
1 liten brokkoli
1 liten blomkål
500 g laks
500 g sei
400 g kokte scampi
2 dl matfløte
10 dl  kokekraft av fisken
salt
pepper
aromat
maizenna mel

Fremgangsmåte:


Skrell og kok poteter og gulerøtter i terninger, skjær opp små buketter med blomkål og brokkoli, kutt opp purre og vårløk og samle sammen med blomkål og brokkoli.
Skjær fisken i tærninger og legg de i rikelig med vann, kok opp og la fisken trekke i 7 min. Skum av underveis.  Ta opp fisken og sil kokekraften gjennom ett klede sånn at den blir klar og ikke grumsete.

mål opp kokekraft og fløte i ei stor gryte, kok opp og jevn ut med maizenna mel utrørt i litt melk. Prøv deg frem til du får den tykkelsen du ønsker. Smak til med krydder til ønsket smak.
Ta så oppi blomkål, brokkoli, vårløk, purreløk og hvitløk og la dette putre til grønsakene er al dente.
Tilsett ferdigkokte poteter og gulerøttene, og fisketærningene og rør forsiktig rundt.  Rett før servering tilsetter du scampien.

god appetitt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar